Siin sektsioonis toome välja mõned nõuanded, mis võivad Teid eesoleva vannitoa remondi planeerimisel aidata

by  #me_ehitame_oü
Siin sektsioonis toome välja mõned nõuanded, mis võivad Teid eesoleva vannitoa remondi planeerimisel aidata

Vannitoa põrand

Kogu oma armastuse juures läikivate põrandate vastu, peab meeles pidama, et vannitoa põrand ei tohi olla libe. Vannitubadesse sobib ideaalselt lappato plaat, mida valmistatakse kasutades spetsiaalset pinnatöötlustehnoloogiat. Põrandakütte puhul on vaja eelnevat ettekujutust mööbli asukohast, kuna kütteseade ei pea asuma mööblieseme all. Ideaalne kütteseadme kaugus mööbliesemest on kümme sentimeetrit.

Keraamiline plaat

Kuna keraamiliste plaatide suurus võib olla erinev kuni 0,2 mm, siis võib ette tulla, et need pisikesed erinevused muudavad eelnevaid arvestusi. Soovitame keraamilist plaati osta väikese varuga. Allesjäänud plaate võib vaja minna tulevikus nt pisemate kosmeetiliste remonttööde toimumisel. Et vannituba oleks kaunis ja esteetiline, võtke ka dekoratiivseid või erinevat tooni plaate. Oluline on, et mõõdud omavahel sobiksid. Otsustades tumedat värvi plaadi kasuks, tuleb meeles hoida eripära, et tumeda plaadi pealt jäävad hästi silma nii vee- ja seebijäljed kui ka tolm.

Seinad

Kui tegu on väiksemat sorti vannitoaga, tasub riiulid ja kapid kinnitada seintele. Lisaks mugavusele koristamisel, Te suurendate sellega vajalikku kasutuspinda.

Lagi

Arvestama peaks sellega, et vannitoas on kõrge niiskustase ja kui vannituba on mitmekorruselises kortermajas ja Teil on ülemised naabrid, siis võivad toimuda lekked. Ideaalseks lae lahenduseks võiksid osutuda plastikust paneelid või pinglaed.

Pistikupesad

Lugege mõttes kokku kõik elektriseadmed, mis võiksid Teie vannitoas ühel ajal töös olla, ja lisage neile üks veel juurde. Nüüd saite vajaliku pistikupesade koguse. Ärge unustage, et pistikupesad vannitoas peaksid olema kaanega. Ostmisega ärge kiirustage, pidage remondi alguses nõu ehitusmeistriga.

Käterätikuivati ehk S-toru

Käterätikuivati peaks asuma kergelt ligipääsetavas kohas ja käeulatuse kaugusel. Mugav asukoht on duššikabiini või vanni juures. Silmas tuleb pidada kõrgust veetorustiku suhtes. Kui ta asub oluliselt kõrgemal, võib juhtuda, et survet ei teki, kuum vesi ei jõua käterätikuivatini ja see jääb külmaks.

Ventilatsioon

Kui te paigaldate remondi käigus ka ventilatsiooni, siis teadke, et teie vannituba hakkab alati hästi tuulduma ja jahtuma. See on kasulik selleks, et hoida vannitoa remonti kauakestvamana ning pinnad ja materjalid on hoitud niiskuse kahjuliku mõju eest. Lisaks aitab ventilatsioon ka ebameeldivate lõhnade vastu.

Mulli- ja masaaživannid

Mulli- ja masaaživannide all asuvad mehanismid, mis panevad nende süsteemid tööle. Sellised vannid tuleks paigaldada nii, et katkiminemise korral oleks ligipääs nende mehhanismideni. Väikestes vannitubades võib sellise vanni paigaldamine tuua hilisemaid probleeme. Mulli- ja masaaživanni asukoht peaks olema seina keskel, nii et otsad poleks suletud.

Valgustus

Vannituba on koht, kus inimene kõige tihemini vaatab peeglisse. Seega on sinna vaja palju valgust ja see valgus peaks olema soe. Soovitatav on, et peegli juures asuv valgustus paistaks nii ülevalt kui alt. Ohutuse tagamiseks peaksid väikestes ruumides valgustid olema niiskuskindla kupliga. Kui tegu on suurema ruumiga, kus on hea ventilatsioon, võib valida ükskõik millised endale meelepärased valgustid.

Mõõdud

Enne tehnika ja mööbli ostmist on abiks eelnev täpne ja üksikasjalik planeerimine. Ehitusmeistril peaks omama infot mõõtude ja asukohtade kohta juba enne ehitustöid. Siis on võimalik vältida olukordi, kus nt ostetud pesumasin on laiem kui ukseava või mõni kapp ei mahu planeeritud kohale.

Ülaltoodud nipid on iga remondi planeerimisel vajalikud. Meie meister mõtleb neile nii enne tööde alustamist kui ka nende käigus. Muretseda, et midagi peaks valesti minema, pole põhjust.

February 18, 2019
lisas  #me_ehitame_oü
Helistage +37255922559